Velkommen til GDbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 27. september 2019

Frida Ånnevik Trio

Frida Ånnevik fra Ridabu utenfor Hamar har etablert seg som en viktig stemme på norsk i vårt musikklandskap. Med fire utgivelser bak seg har Frida høstet lovord og gode kritikker, og ikke minst gjort seg fortjent til tre spellemannpriser, side om side med sterke navn som Stein Torleif Bjella, Kari Bremnes og Ole Paus for å nevne noen. Flere singler der Frida har kledd sangene i ny drakt med sin norske tekst slippes frem mot sommeren, og 13.september kommer hele albumet.

«Andre sanger» er et plateprosjekt som har blitt til over flere år. Det er en coverplate med sanger fra et vidt spenn av artister og låtskrivere: det er sanger jeg har sneket inn som ekstranummer i konsertene mine, det er sanger fra forbildene mine, trøstesanger til meg sjøl og sanger som jeg har lurt på hvordan ville høres ut på norsk. Så fikk jeg lyst til å spille dem inn.

Jeg har gjendikta sangene til artister som Joni Mitchell, Spice Girls, og Janis Ian. Dette har vært et slags sidespor, et skriveprosjekt som jeg har brukt til å utvikle meg videre som låtskriver. Etter søsterplate-prosjektet «Her bor»/ «Flyge fra» som kom i 2016 og 2017, hadde jeg behov for å fundere og gruble litt før jeg gjøv løs på nytt soloalbum med helt nye låter. Ved å gjendikte og synge andres sanger opplever jeg at jeg får utvikla meg videre og samtidig hvile litt i noen andres melodier.

Frida, Haldor og Andreas gir deg gåsehud med noen nye gjendikta sanger, og med nydelige versjoner av låter fra tidligere utgivelser: «Jeg kommer også til å ta med andre sanger fra de forrige platene. Noe fra førsteplata Synlige hjerteslag - kanskje Gjennomtrekk? Kanskje A til Å, for den er Haldor så glad i, og Du må tru på vår, det hemmelige sporet på Flyge fra.»

Frida Ånnevik

Frida Ånnevik (født 1984) er en norsk musiker, komponist og tekstforfatter. Hun ble tildelt Grappas debutantpris i 2009 og ga ut sin debutplate «Synlige hjerteslag» i november 2010.
Hun ga ut sitt andre album «Ville Ord» i 2013 som ga henne Spellemannprisen for beste tekstforfatter.

Hun bidro på Helge Lien og Sigurd Holes bestillingsverk «Lyden av Prøysen» som ble spilt i Hamar kulturhus. Prosjektet er utgitt som plate og ble vist som konsertdokumentar på NRK jula 2014. Samme år kom plata «Skogenes sang», et samarbeid med trioen «In The Country». Med Morten Qvenilds tonesettinger og Frida som ekstra bandmedlem ga de ny klang til Hans Børlis dikt. Plata ble Spellemann-nominert i åpen klasse.

I 2016 og 2017 ga hun ut søsteralbumene «Her bor» og «Flyge fra» som begge høstet gode anmeldelser over det langstrakte land. For «Her bor» fikk Frida Spellemannprisen i viser, og med «Flyge fra» stakk hun av med enda en Spellemann i samme kategori.

Haldor Røyne, gitarist fra Hov i Søndre Land. (f.1984)

Har utdannelse fra Universitetet i Agder og Norges musikkhøgskole. Spiller for tiden med artister som Frida A°nnevik, Ingebjørg Bratland og Espen Lind. Har tidligere spilt med bla Daniel Kvammen, Hanne Kolstø, Mattis Myrland. Har bidratt pa° flere plateinnspillinger, bl.a. 3 spelemannvinnende album av Frida A°nnevik. Ga i januar ut sitt soloalbum «Sla°tter etter Bestefar» med hardingfelesla°tter arranger for gitar. Spiller solokonserter med dette materialet, i tillegg til a° jobbe med nevnte artister. Produserte i 2016 comebackalbumet til tidligere Prøysenprisvinner Andreas Halmrast, i samarbeid med artister som Ellen Andrea Wang, Jon Balke og Mattis Myrland.

Andreas Stensland Løwe, musiker fra Hedrum i Vestfold (f. 1983)

Pianist og keyboardist med sans for elektronisk lydbehandling. Spiller piano og tangenter med bl.a Frida Ånnevik, Moddi, Hanne Kolstø og den internasjonalt anerkjente trioen Splashgirl. Har samarbeidet med en lang rekke norske og internasjonale musikere, inkludert Randall Dunn, Eyvind Kang, Arctic Philharmonic, Helge Sten, Trondheimsolistene, Elisabeth Holmertz, Andreas Werliin, Tatu Rönköö, Hans Magnus Ryan, Susanna og Kåre Chr. Vestrheim

Info:

Tid:

27. september 2019

Sted:

«Verdensteateret» ; Kirkegata 68, Lillehammer

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: