Velkommen til GDbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Ibou & Selma m/ Mats Eilertsen

Foto: Marcus Tveit Karkash

Selma French Bolstad og Ibou Cissokho kommer begge fra folkemusikktradisjoner. I denne konserten har de to sterke musikalske personlighetene funnet en naturlig samklang i arven de deler med hverandre.

Selma er utøver både innen folkemusikk, visepop og improvisatorisk musikk. Ibou viderefører griottradisjonene fra sin far, samtidig som det virtuose koraspillet hans stadig finner nye musikalske sammenhenger på den norske musikkscenen. I dag er både Bolstad og Cissokho del av en norsk scene hvor en økt interesse for norsk folkemusikk skjer samtidig som interessen for musikalske tradisjoner fra andre deler av verden vokser. Fenomenene er to sider av samme sak, begge er resultatet av nysgjerrighet og åpne ører, både hos de som hører på og hos musikerne.

Når Selma & Ibou spiller sammen på hardingfele og kora, er det ikke første gang norsk og senegalesisk folkemusikk møtes. Ibous far, Solo Cissokho, var i sin tid med og spille inn klassikeren «Fra Senegal til Setesdal», en plate hvor musikktradisjoner møttes på likefot, og som siden den kom ut i 1997 har inspirert lignende møter. Bolstad, som har sine tradisjoner fra Valdres og som spiller, synger og skriver låter i band som Masåva og i spellemann-vinnerne Morgonrode, er blant musikerne som spisset ørene da hun hørte dette albumet for første gang.

Til DølaJazz har de med seg Mats Eilertsen som gjest.

Info:

Tid:

23. oktober 2021

Sted:

Kulturhuset Banken, Festsalen

Forestillinger:

23. oktober 2021
kl. 14:00

Ibou & Selma m/ Mats Eilertsen

Sted: Kulturhuset Banken; Cafeen | Kr 245,- (inkl.avgift). Ledsager gratis med bevis
Finn billetter >>
Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: