Velkommen til GDbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 13. desember 2021

Nobelprissamtalen: Om Abdulrazak Gurnah

Bli med på feiringen av årets vinner av nobelprisen i litteratur!

I år tildeles Abdulrazak Gurnah prisen for måten han har skildret kolonialisme i bøkene sine. I begrunnelsen fra Den Svenska Akademien står det blant annet: «Han blir tildelt prisen fordi han utan kompromiss og med stor medkjensle har sett søkelyset på konsekvensane av kolonialismen og lagnaden til flyktningar i gapet mellom kulturar og kontinent.»

Abdulrazak Gurnah er født på øya Zanzibar i 1948, men flyttet til England da han var 20 år, og der han fremdeles bor. Han debuterte med romanen «Memory of Departure» i 1987. Gjennombruddet kom med romanen «Paradise» fra 1994, som kom ut på norsk i 1996. Foreløpig har det ikke vært lett å finne bøkene hans på norsk, men i disse dager gjenutgis Paradis, Taushetens øy og Ved sjøen i pocket. I mai neste år kommer hans nyeste roman Etterliv på norsk.

For å bli litt bedre kjent med årets vinner og noen av romanene hans, har vi invitert litteraturviter Tonje Vold og festivalsjef Marit Borkenhagen til en samtale om årets prisvinner på Litteraturhus Lillehammer.

Gratis for: Frivillige for Norsk litteraturfestival, Litteraturhus Lillehammer, medlemmer av SU-selskapet, skoleelever og studenter. 100 kr for ikke-medlemmer (billett i døra eller på GD Billett). Boksalg ved Norli Storgata 61. Velkommen!

Arrangementet er et samarbeid mellom Sigrid Undset-selskapet, Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer.

Marit Borkenhagen, foto: Øystein Nordås Tonje Vold, foto: Mimsy Møller

Info:

Tid:

13. desember 2021

Sted:

Litteraturhus Lillehammer

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: