Wettre / Kleive

Arrangør: Dølajazz

Tid: 18. oktober 2018

Spenstig superduo med tonnevis av erfaring

Petter Wettre og Audun Kleive ga i 2010 ut «The Only Way to Travel 2». Plata er en oppfølger til «The Only Way to Travel» hvor Per Oddvar Johansen spilte trommer.

Og for Wettre er egentlig begge utgivelsene blitt til ved tilfeldigheter. Den første skiva var egentlig en øving, hvor både opptakskvalitet og det musikalske klikket såpass godt at det endte i en Spellemannspris for beste jazzinnspilling. Oppfølgeren, med Kleive på trommer, ble også til ved en tilfeldighet da Wettre skulle spille konsert under Oslo Jazzfestival i 2010, sammen med den britiske pianisten Jason Rebello, som skadet foten slik at han dessverre, eller heldigvis, måtte avlyset. Inn kom Kleive og resten er historie.

Opptaket ble faktisk aldri gitt ut på fysisk format, men forandret Spellemannprisen, for plate ble den første nominerte utgivelsen som utelukkende ble gitt ut digitalt.

Det lekne, spretne og grovye trommspillet til Kleive som bare ruller og går passer perfekt til Wettres saksofon, som i kjent jazzånd slipper seg skikkelig løs.

At dette er jazz fra øverste hylle er ikke tilfeldig, men kanskje har det tilfeldige likevel spilt en rolle, for dette er spontant og fresht. Likevel føles det som de ikke har gjort annet enn å spille sammen. Vi gleder oss til duoen gjester DølaJazz.

Petter Wettre - saksofon
Audun Kleive - trommer

 


18

OKT
18

Café Stift

Wettre / Kleive


Kr 200,- inkl.avgift
Ledsager med godkjent ledsagerbevis har fri inngang i følge med betalende gjest.

Finn billetter >>