Pårørende i litteraturen: Å vokse opp blant tomflasker

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer

Tid: 8. mai 2018

Samtale mellom Anne Bitsch og Vigdis Hjorth

Går du nå er du ikke lenger min datter, er Anne Bitschs fortelling om oppveksten med en psykisk syk og alkoholisert mamma. Det er en personlig fortelling om overlevelse og tilgivelse, som tar parti for de barna som ikke selv kan fortelle hvordan de har det når mor eller far drikker. Møt henne i samtale med Vigdis Hjorth på Litteraturhus Lillehammer.

Anne Bitsch (f. 1978) er en dansk-norsk forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. I 2012 debuterte hun som faglitterær forfatter med boka Bak lukkede dører. En bok om voldtekt, i samarbeid med Anja Kruse.

Vigdis Hjorth (f. 1959) er en av våre mest leste og kritikerroste forfattere. Hun debuterte i 1983, og har siden utgitt en lang rekke bøker både for barn og voksne. I 2011 ble hun tildelt Gyldendalprisen for sitt samlede forfatterskap, i 2014 fikk hun Amalie Skram-prisen og Brages Hederspris, i 2015 Aschehougprisen. For hennes seneste roman Arv og miljø ble Hjorth nominert til Ungdommens Kritikerpris og P2-lytternes romanpris. Hun vant Bokhandlerprisen 2016, Kritikerprisen 2016 og var nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.

I serien Pårørende i litteraturen vil Litteraturhus Lillehammer løfte frem litteratur som handler om å leve tett på andre menneskers sykdom eller sorg. Vi inviterer til samtaler med forfattere og andre med særlig kompetanse på feltet.

Studenter betaler halv pris. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og elever ved Nansenskolen har fri adgang. Husk gyldig bevis.

 


8

MAI
8

Litteraturhus Lillehammer

Å vokse opp blant tomflasker


Kr 100,- (inkl.avgift)

Finn billetter >>