Fieh

Arrangør: Dølajazz

Tid: 20. oktober 2018

En Elton Johns favoritter kan fort bli din favoritt også.

De senere år har norsk musikk blitt kredibel salgsvare i utlandet. Band og musikere som Highasaki-te, Sigrid og Aurora, for å nevne noen, har bergtatt musikkelskere globalt. Da Fieh slapp singelen «Glu» høsten 2017, føyde de seg inn i rekken av musikk fra Norge med et enormt internasjonalt potensiale.

Oppskriften er som følger: Dyktig musikere, gjerne med jazzbakgrunn, som mikser og blander sjangre på lekent vis. For lytteren blir det bortimot umulig å sette dem i en bås. Dette er pop. Dette er jazz. Dette er nedstrippa, men også svært. Det er groovy. Det er rett og slett kvalitet. Noe også en at de aller, aller største vet å sette pris på; for Elton John har trekt frem Fieh som noe helt spe-sielt. Vi er ikke uenig.

Nettopp det sjangersprikende gjør at gruppa både spiller på festivaler som Øya, Slottsfjell og Vinje-rock på den ene siden, til Moldejazz og DølaJazz i den andre enden i løpet av 2018.

Bandet har tre alternative begynnelser, da de ikke helt blir enige med seg selv om hvordan dette eventyret startet. Vi liker imidlertid starten fra høsten 2014, da bandet Sleeping Deep fikk med seg vokalist Sofie Tollefsbøl på noen låter. Bassist Andreas Rukan og trommis Ola Øverby fikk det um-iddelbare kicket som i ettertid har blitt deres start på Fieh.

Gled deg til ny, fresh musikk av dyktige, sultne musikerer. Fortreffelig vokal og popører de fleste bare kan drømme om. Dette blir stast.

Lineup:

Sofie Tollefsbøl Vokal + fløyte
Ola Øverby Trommer
Jørgen Kasbo Gitar
Edvard Synnes Keys
Andreas Rukan Bass
Lyder Øvreås Røed Trompet
Solveig Wang Vokal + moog + klarinett
Thea Arnesdotter Lien Vokal

 


20

OKT
20

1847 Brenneriet

Fieh


Kr 275/220,- (inkl.avgift). Aldersgrense: 18 år. Legitimasjonsplikt. Ledsager gratis med bevis

Finn billetter >>