Tokso strykekvartett

Arrangør: Lillehammer menighet

Tid: 29. september 2018

Tokso er en strykekvartett utenom det vanlige, med et unikt klangbilde. Lillehammers egen Sigrun Eng på cello har med seg Anne Hytta, Kelly Thoma fra Kreta i Hellas og franske Eléonore Billy til konserten i Lillehammer kirke. Sammen spiller de folkeinstrumentene hardingfele, nyckelharpe og kretisk lyra, og danner et lekent og nyskapende klangbilde som kompletteres med Engs cello. Tokso er gresk kraft og temperament, nordisk melankoli og fransk eleganse – hele 53 strenger settes i sving når Tokso setter buen til strengene!

De kommer til Lillehammer kirke med den rykende ferske utgivelsen Fyrsta morginn, som utgis på Grappa Musikkforlag nå i september.

Kelly Thoma og Anne Hytta er tradisjonsutøvere med kretisk og norsk folkemusikk som musikalske morsmål. Begge har også jobbet med en rekke folkemusikere fra andre land. Eléonore er opprinnelig fiolinist, men begynte tidlig å interessere seg for folkemusikk, og har tilegnet seg svensk tradisjonsmusikk på nyckelharpa med et fransk skråblikk. Sigrun Eng er klassisk cellist med uvanlig sjangerfleksibilitet. Tokso er for anledningen forsterket med den forrykende norsk/kurdisk/iranske perkusjonisten Kaveh Mahmudiyan og den alltid glimrende Lillehamringen Jo Fougner Skaansar på kontrabass.

Dørene åpner kl.18.30. Arrangør er Lillehammer menighet

 


29

SEP
29

Lillehammer Kirke

Tokso strykekvartett


Kr 150/200,- (inkl.avgift)

Finn billetter >>